Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

FemCat creu que l’ensenyament d’idiomes estrangers no es valora suficient: “Cal fer un esforç a tots els nivells”

ACN Barcelona.-La fundació empresarial FemCat creu que l’ensenyament d’idiomes estrangers a Catalunya i l’Estat “no es posa en valor ni es pot accelerar”. Així ho ha fet constar en l’Observatori […]

Agències 15/12/2021

ACN Barcelona.-La fundació empresarial FemCat creu que l’ensenyament d’idiomes estrangers a Catalunya i l’Estat “no es posa en valor ni es pot accelerar”. Així ho ha fet constar en l’Observatori dels Idiomes, presentat aquest dimecres, on l’associació reivindica el multilingüisme com a element “clau” per a la internacionalització de l’economia. “Entenem que l’esforç per millorar el coneixement d’idiomes s’ha de fer a tots els nivells; estudis reglats, formació ocupacional i de la població en general, però també que les administracions públiques han de tenir un rol facilitador”, ha comentat el responsable de l’estudi, David Marín. “El coneixement de llengües no ha de ser privilegi d’uns pocs, sinó una font d’oportunitats per a tothom”, ha afegit.

Segons l’informe, la puntuació mitjana en anglès tant a les proves de competències bàsiques com a les proves d’accés a la universitat ha millorat lleugerament durant els últims sis anys, tot i que recomana establir “objectius d’aprenentatge i eines de mesura del nivell assolit, especialment a les darreres etapes de l’ensenyament”, com poden ser la Formació Professional (FP) o els estudis universitaris.Alhora, la fundació apunta que cal adaptar l’oferta d’ensenyament d’idiomes “a les necessitats i aspiracions de la població de totes les edats i situacions”, sobretot tenint en compte que “és injust que un bon nivell d’idiomes requereixi una inversió addicional respecte a l’ensenyament universal”.