Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Felip VI lliura el Premi Cervantes a Joan Margarit en un acte no anunciat a Barcelona

ACN Barcelona.-El rei Felip VI ha lliurat a Joan Margarit el Premi Cervantes (2019) aquest dilluns en un acte no anunciat per la Casa Reial i que s’ha celebrat sense […]

Avatar
Agències 21/12/2020

ACN Barcelona.-El rei Felip VI ha lliurat a Joan Margarit el Premi Cervantes (2019) aquest dilluns en un acte no anunciat per la Casa Reial i que s’ha celebrat sense premsa ni convidats al Palauet Albèniz de Barcelona. La notícia l’avançava el diari ‘El País’ aquest migdia i posteriorment ho ha confirmat la casa del rei, que ha difós imatges de la trobada. A l’acte hi ha assistit també la reina Leticia i el Ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes. Margarit ha rebut així, finalment, el guardó que li va ser concedit el 2019 i que hauria d’haver recollit a l’abril en una cerimònia a la Universitat d’Alcalà de Henares que es va cancel·lar degut a la crisi sanitària.

L’acte no s’havia comunicat per part de la Casa Reial i no constava a l’agenda del monarca. El lliurament del guardó s’ha fet amb discreció a l’interior del Palauet Albèniz, a Montjuïc. Felip VI ha entregat el trofeu a Margarit tot expressant-li el “gran honor” que representa fer-ho, segons es pot apreciar en les imatges que ha difós la mateixa casa del rei. “No podem fer discursos aquí”, ha comentat el rei a Margarit abans de fer-li entrega del Premi Cervantes. Al seu torn, Margarit ha llegit un parell de textos als reis, entre els quals un fragment d’un poemari propi en català.