Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Famílies Nombroses de Catalunya rebutja la supressió del títol de família nombrosa que proposa el govern espanyol

ACN Barcelona – Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) rebutja la supressió del títol de família nombrosa que proposa el govern espanyol. L’associació reclama que “no se les penalitzi” pel fet […]

Agències 19/12/2022

ACN Barcelona – Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) rebutja la supressió del títol de família nombrosa que proposa el govern espanyol. L’associació reclama que “no se les penalitzi” pel fet de tenir més fills i que es reconegui “la seva aportació al sistema de benestar i al futur de la societat” amb mesures específiques. En aquest sentit critica que “incloure legalment a totes les famílies nombroses” en un carnet oficial anomenat ‘famílies amb majors necessitats per a la criança’ “estigmatitza” a tot aquest col·lectiu i “obre la porta a la seva discriminació”. Per això, a través d’un comunicat ha anunciat que iniciarà una recollida de signatures així com mobilitzacions per protestar en contra de l’avantprojecte de llei de diversitat familiar.

Per això, FANOC demana a tots els grups polítics que durant la tramitació parlamentària de l’avantprojecte de la llei es modifiqui el text per a mantenir el títol de família nombrosa i accedir així a prestacions específiques per a aquestes llars. D’altra banda, demana que en la llei es reculli la creació d’un títol de família monoparental per a les llars d’aquest tipus amb un o dos fills.

“Amb la nova llei, les famílies monoparentals amb un fill queden fora de les ajudes. La millor solució seria la creació d’aquest títol estatal, que ja fa un temps han posat en marxa diverses comunitats autònomes, com Catalunya”, sosté, “així s’atén aquestes llars amb mesures específiques adaptades a les seves necessitats, el mateix que les llars nombroses amb el títol de família nombrosa”.

Respecte a les llars amb fills en general, les famílies defensen que l’avantprojecte hauria d’aprovar d’una vegada per sempre “una prestació universal per fill a càrrec”, com reclamem fa anys totes les organitzacions, i “com tenen tots els països europeus del nostre entorn”. “És una vergonya que a Espanya aquesta prestació només es destini per a famílies amb ingressos baixíssims, i consisteixi en un ridícul import de 24,5 euros per fill al mes”, conclou.

Finalment, FANOC demana a la Generalitat que, en el cas que el govern espanyol suprimeixi finalment el títol de família nombrosa, Catalunya el mantingui com un títol propi, juntament amb el ja existent de monoparental.