Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

ERC demana que Marlaska comparegui al Congrés pel ciberatac contra la Generalitat amb motiu del 9-N

ACN Madrid – ERC ha registrat una petició de compareixença del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, en comissió parlamentària al Congrés pel ciberatac contra la Generalitat amb motiu del 9-N. […]

Agències 16/02/2023

ACN Madrid – ERC ha registrat una petició de compareixença del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, en comissió parlamentària al Congrés pel ciberatac contra la Generalitat amb motiu del 9-N. Els republicans reclamen que esclareixi “els possibles atacs informàtics d’una empresa d’intel·ligència estrangera a la Generalitat” durant la consulta de 2014, que l’empresari israelià Tal Hanan s’atribueix. L’empresari assegura que les seves companyies treballen per serveis d’intel·ligència governamentals. A banda, els republicans han registrat una bateria de preguntes dirigides al govern espanyol sobre el cas.

El partit pregunta a l’executiu espanyol si va ser l’Estat qui va contractar els serveis de Hanan i, en cas que ho negui, qui creu que pot haver estat interessat a boicotejar la consulta del 9-N. “Pensa el govern espanyol deixar impune aquest atac?”, qüestiona ERC.