Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Els veïns de Reus llencen mitja tona diària de tovalloletes humides al clavegueram

ACN Reus – Els veïns de Reus llencen gairebé mitja tona diària de tovalloletes humides a les canonades, segons estimacions de l’empresa municipal Aigües de Reus. En global, els reusencs […]

Agències 20/02/2023

ACN Reus – Els veïns de Reus llencen gairebé mitja tona diària de tovalloletes humides a les canonades, segons estimacions de l’empresa municipal Aigües de Reus. En global, els reusencs tiren 168 tones de tovalloletes anuals. La companyia ha detectat una “presència molt elevada” d’aquests productes a la xarxa de sanejament, fet que ha provocat embussos a les canonades i ha obligat a fer diverses intervencions d’urgència per part d’empreses especialitzades. Tot i això, des de l’Ajuntament indiquen que es tractava d’un problema gairebé “anecdòtic”, però que la situació s’ha agreujat en els darrers mesos. Actualment, es calcula que el 75% del pes dels residus que arriben a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) correspon a tovalloletes.

Segons expliquen des del consistori, fa poques setmanes, es va detectar per primer cop a la ciutat el col·lapse absolut d’una canonada de sanejament de grans dimensions, situada al Passeig Prim, que no deixava circular l’aigua residual i provocava una important acumulació de residus. La resolució de la incidència va requerir la intervenció d’una empresa de serveis “altament” especialitzada. L’increment en la detecció de tovalloletes humides a la xarxa es va produir, en un primer estadi a l’EDAR, on es converteixen en un “veritable problema quotidià”, ja que la seva presència pot obligar a aturar el procés de depuració total o parcialment.