Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Els tipus d’interès dels préstecs personals a l’Estat són un 64% més alts que a Alemanya

ACN Madrid.-Els tipus d’interès dels préstecs personals a l’Estat són un 64% més alts que a Alemanya. De fet, Espanya és, d’entre les quatre grans economies de la Unió Europea […]

Avatar
Agències 25/03/2021

ACN Madrid.-Els tipus d’interès dels préstecs personals a l’Estat són un 64% més alts que a Alemanya. De fet, Espanya és, d’entre les quatre grans economies de la Unió Europea –juntament amb Alemanya, França i Itàlia-, el país on els interessos dels préstecs personals són més elevats. Segons un estudi publicat aquest dijous pel Banc d’Espanya, el tipus d’interès mitjà a l’Estat és del 6,5%, una xifra que contrasta amb el 3,9% d’Alemanya i del 4,3% de França. Per altra banda, els interessos poden situar-se en el 6,8% si la persona que contracta el préstec es troba a l’atur i fins al 7% en cas que la persona tingui un contracte temporal. Pels empleats amb contracte indefinit i els autònoms, els tipus se situen en el 6,4% i el 5,8%, respectivament.

Segons el Banc d’Espanya, aquestes diferències s’expliquen perquè els deutors espanyols tenen menys actius i perquè la probabilitat de perdre la feina és més alta respecte a altres països. No obstant això, l’organisme regulador també indica que les entitats financeres espanyoles valoren les característiques de la llar de forma diferent a les altres economies. Alhora, apunta que les llars espanyoles que paguen tipus d’interès més elevats tenen més probabilitats d’experimentar retards en el pagament de deute i, per tant, el mateix tipus d’interès ha contempla aquesta inestabilitat.De fet, un 43,9% dels préstecs personals a l’Estat corresponen a treballadors amb contractes indefinits, el percentatge més baix entre tots els països analitzats pel Banc d’Espanya. A Itàlia, aquesta quota és del 46,4%, mentre que a Alemanya i França se situa en el 55,3% i el 58%, respectivament.