Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Els tècnics tributaris qualifiquen de “desastrosa” la gestió de les ajudes als autònoms: “Era com una loteria”

ACN Barcelona.-L’Associació Professional de Tècnics Tributaris de Catalunya i Balears (APttCB) ha qualificat de “desastrosa” la gestió de les ajudes als autònoms per part de la Generalitat. “El fet d’aconseguir […]

Agències 10/11/2020

ACN Barcelona.-L’Associació Professional de Tècnics Tributaris de Catalunya i Balears (APttCB) ha qualificat de “desastrosa” la gestió de les ajudes als autònoms per part de la Generalitat. “El fet d’aconseguir sol·licitar aquest ajut era com una loteria. El sistema estava totalment bloquejat. La possibilitat de poder presentar sol·licituds era absolutament aleatòria i no permetia realitzar les corresponents entrades”, ha assegurat la vicepresidenta de l’APttCB, Montse González. Des de l’Associació Professional de Tècnics Tributaris es planteja al Govern l’ampliació de la partida pressupostària i tornar a obrir una nova convocatòria, però amb unes característiques tècniques que permetin la presentació massiva de sol·licituds.

“Des d’ahir dilluns els despatxos d’assessors fiscals i tècnics tributaris han dedicat els seus esforços a intentar tramitar les sol·licituds dels seus clients, en la gran majoria dels casos sense èxit”, ha apuntat González. “Han topat amb problemes de tipus tècnic i, finalment, el dimarts al matí i a través d’un tuit, s’han assabentat de la finalització de la tramitació en exhaurir-se els fons destinats”, ha lamentat la vicepresidenta de l’APttCB, que considera que la xifra de 10.000 autònoms agraciats és insuficient. “És una xifra molt minsa per donar cobertura als més de 500.000 autònoms que hi ha a Catalunya”, assenyala Montse González.Per tot plegat, des de l’Associació Professional de Tècnics Tributaris s’ha traslladat a la Direcció General de Tributs “el sentiment d’impotència dels despatxos professionals davant aquesta situació i davant el fet que els serveis informàtics de la Generalitat no hagin pogut organitzar les eines necessàries per assolir aquesta quantitat de peticions”. Segons els professionals de l’assessorament fiscal i tributari hi ha empresaris que ho estan passant “realment malament” i que se’ls hi ofereixi uns ajuts perquè després no hi puguin accedir pot resultar “contraproduent i provocar molta frustració”.