Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Els tècnics tributaris celebren l’ampliació de terminis d’impostos anunciada pel govern espanyol

ACN Barcelona.-L’Associació Professional de Tècnics Tributaris de Catalunya i Balears (APttCB) valora positivament que el govern espanyol prorrogui fins el 20 de maig la presentació de declaracions i autoliquidacions tributàries […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Barcelona.-L’Associació Professional de Tècnics Tributaris de Catalunya i Balears (APttCB) valora positivament que el govern espanyol prorrogui fins el 20 de maig la presentació de declaracions i autoliquidacions tributàries per a autònoms i pimes com ha demanat “fins a la sacietat”. Aquesta ampliació de temps, subratllen, ajudarà sens dubte a que els contribuents compleixin amb les seves obligacions tributàries de manera correcta i coherent i afavoreixi a restablir la normalitat amb un menor perjudici en el teixit empresarial. No obstant això, des de l’APttCB, el consideren insuficient, ja que tant la campanya de l’IRPF com la de l’Impost de Societats s’haurien també d’ampliar per donar marge tant al contribuent com als despatxos.

Els tècnics tributaris no entenen la raó per la qual el Ministeri no ha escoltat fins ara als professionals tributaris i al sector empresarial en el seu clam per una ampliació necessària de terminis tributaris. “Aquesta inacció per part de l’executiu, ha creat gran ansietat, estrès i caos tant als empresaris i autònoms com als despatxos tributaris”, lamenten.Al seu parer és una qüestió “molt senzilla i de sentit comú”, i per això es pregunten, només un dia abans de la domiciliació bancària i sis dies abans de la finalització del termini per a la presentació de les declaracions trimestrals si calia esperar tant de temps i provocar tanta angoixa i desesperació a professionals i empreses. “Resulta impossible la preparació de les declaracions i autoliquidacions amb tota la documentació necessària” amb tant poc marge, asseguren. Per aquesta “actitud de falta d’empatia” del govern estatal, els professionals tributaris no se senten reconeguts per “la important tasca social que estan desenvolupant per evitar el col·lapse total de l’economia”.La FETTAF posa en relleu la difícil situació de tensió que estan vivint els despatxos ja que, davant l’allau de canvis legislatius en tots els àmbits -especialment fiscal i laboral-, són l’únic suport d’autònoms i empreses, i al seu torn de treballadors, per adaptar-se a la nova situació i realitzar el compliment de les seves obligacions formals.