Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Els propietaris de plans de pensions afectats per un ERTO i els autònoms podran recuperar els estalvis

ACN Madrid .-Els propietaris de plans de pensions afectats podran recuperar els seus estalvis si es queden sense feina o han de tancar el negoci. És una de les mesures […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Madrid .-Els propietaris de plans de pensions afectats podran recuperar els seus estalvis si es queden sense feina o han de tancar el negoci. És una de les mesures aprovades pel Consell de Ministres d’aquest dimarts per fer front a la crisi del coronavirus. Segons publiquen diversos mitjans, el govern espanyol ho ha inclòs al paquet i estableix que durant el termini de sis mesos, a comptar des del 14 de març quan es va decretar l’estat d’alarma, els que comptin amb aquest tipus de plans podran fer “efectius els seus drets consolidats” si pateixen un ERTO derivat de la crisi sanitària o en cas d’autònoms que tinguin negocis que han hagut de tancar per la situació actual.

La mesura també estableix els imports màxims dels quals podran disposar i que no podran ser superiors als salaris que han deixat de percebre mentre tingui vigència l’expedient de regulació ni als ingressos nets que hagin deixat de percebre, en el cas que siguin empresaris i autònoms. El reemborsament estarà subjecte al règim fiscal establert per a les prestacions dels plans de pensions i s’haurà d’efectuar en el termini màxim de set dies hàbils des que el demandant presenti la documentació. Des del govern espanyol asseguren que la mesura busca “alleugerir” les “necessitats de liquiditat dels ciutadans” i que per això s’han ampliat els supòsits en els que es poden recuperar les aportacions fetes.