Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Els professionals de residències de gent gran de Lleida i el Pirineu es formen per gestionar els efectes post pandèmia

ACN Lleida / Tremp – El Departament de Salut i el de Drets Socials han posat en marxa un programa formatiu per a centres de gent gran destinat als treballadors […]

Agències 11/04/2022

ACN Lleida / Tremp – El Departament de Salut i el de Drets Socials han posat en marxa un programa formatiu per a centres de gent gran destinat als treballadors de residències i centres de dia de les regions sanitàries Lleida i Alt Pirineu i Aran. L’objectiu és proporcionar eines per mitigar els efectes del confinament sobre els usuaris dels centres i, a la vegada, atendre les noves necessitats sorgides arran de la pandèmia. La formació se centra en el benestar emocional i la prevenció de la fragilitat i s’organitza en dos mòduls amb classes presencials de metodologia teoricopràctica basada en casos clínics. El programa s’adreça especialment a cuidadors i auxiliars de geriatria, tot i que hi poden participar professionals de qualsevol perfil d’aquests centres.

A la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, on les sessions van començar el mes de març, hi participaran uns 200 professionals de les dotze residències de gent gran que hi ha al territori. Mentre, a la de Lleida els mòduls s’impartiran durant la segona quinzena d’aquest mes d’abril. Els materials han estat elaborats conjuntament per experts dels departaments de Salut i Drets Socials, així com de l’entorn universitari i assistencial.

En la línia establerta pel Pla de Salut 2021-2025 d’integrar la promoció de la salut i la salut pública en l’atenció primària, aquests mòduls formen part de la cartera d’activitats formatives adreçada als centres per a gent gran dels equips d’atenció primària i dels equips d’atenció residencial.