Edició 1961

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 08 de desembre del 2023
Edició 1961

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 08 de desembre del 2023

Els professionals de residències de gent gran de Lleida i el Pirineu es formen per gestionar els efectes post pandèmia

|

- Publicitat -

ACN Lleida / Tremp – El Departament de Salut i el de Drets Socials han posat en marxa un programa formatiu per a centres de gent gran destinat als treballadors de residències i centres de dia de les regions sanitàries Lleida i Alt Pirineu i Aran. L’objectiu és proporcionar eines per mitigar els efectes del confinament sobre els usuaris dels centres i, a la vegada, atendre les noves necessitats sorgides arran de la pandèmia. La formació se centra en el benestar emocional i la prevenció de la fragilitat i s’organitza en dos mòduls amb classes presencials de metodologia teoricopràctica basada en casos clínics. El programa s’adreça especialment a cuidadors i auxiliars de geriatria, tot i que hi poden participar professionals de qualsevol perfil d’aquests centres.

A la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, on les sessions van començar el mes de març, hi participaran uns 200 professionals de les dotze residències de gent gran que hi ha al territori. Mentre, a la de Lleida els mòduls s’impartiran durant la segona quinzena d’aquest mes d’abril. Els materials han estat elaborats conjuntament per experts dels departaments de Salut i Drets Socials, així com de l’entorn universitari i assistencial.

Publicitat

En la línia establerta pel Pla de Salut 2021-2025 d’integrar la promoció de la salut i la salut pública en l’atenció primària, aquests mòduls formen part de la cartera d’activitats formatives adreçada als centres per a gent gran dels equips d’atenció primària i dels equips d’atenció residencial.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió