Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Els preus industrials a Catalunya creixen un 1% al febrer i tornen a repuntar després d’onze mesos seguits a la baixa

ACN Barcelona.-Els preus industrials a Catalunya durant el febrer van créixer un 1% respecte al mateix mes de l’any passat. Es tracta del primer repunt des de l’estat d’alarma, ja […]

Avatar
Agències 25/03/2021

ACN Barcelona.-Els preus industrials a Catalunya durant el febrer van créixer un 1% respecte al mateix mes de l’any passat. Es tracta del primer repunt des de l’estat d’alarma, ja que l’Índex de Preus Industrials (IPRI) acumulava onze mesos consecutius a la baixa, segons les últimes dades provisionals de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). El creixement durant el segon mes de l’any ve donat, sobretot, per un encariment dels preus en el sector químic, l’alimentari i la metal·lúrgia. En concret, els preus al sector químic van incrementar-se un 3,3% en termes interanuals, deixant enrere la caiguda del 0,2% del gener. Al sector alimentari, l’IPRI va passar del -0,1% al gener a l’1,6% al febrer, i al sector metal·lúrgic va passar del 7,3% al 17,6%.

Durant el segon mes de l’any, també van registrar importants creixements la fabricació de material i equip elèctric (+2,3%), la fabricació de productes metàl·lics (+2,2%) i la fabricació de productes de cautxú i plàstics (+0,5%). Per altra banda, la indústria de les arts gràfiques (-1,7%), la indústria manufacturera (-0,7%) i el subministrament d’energia elèctrica, gas, vapor i aire condicionat (-2%) van ser els sectors on més es van enfonsar els preus durant el mes de febrer a Catalunya.Al conjunt de l’Estat, els preus industrials van créixer un 0,8% en termes interanuals, una dècima menys en comparació a les dades del gener. En aquest cas, el creixement de l’IPRI va donat per l’evolució del preu dels béns intermedis i dels béns de consum no durador, que durant el febrer van encarir-se un 4,8% i un 1%, respectivament. Per contra, els preus al sector energètic van registrar una davallada del 3,3% interanual.