Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Els pares de la concertada reclamen al Govern recursos per sostenir les seves escoles

ACN Barcelona.-La Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (CCPAC) i la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Escoles Lliures de Catalunya (FAPEL) han enviat una carta […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Barcelona.-La Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (CCPAC) i la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Escoles Lliures de Catalunya (FAPEL) han enviat una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, per reclamar al Govern mesures econòmiques que permetin el sosteniment de les seves escoles. Després de rebre multitud de consultes de les famílies, les dues entitats creuen que les aportacions econòmiques són una qüestió entre les famílies i l’escola, i el diàleg ha de permetre buscar una solució per a les que més pateixen. En tot cas, constaten que les aportacions de les famílies són “més necessàries i imprescindibles que mai”, sempre “segons les seves possibilitats”.

Ara bé, reclamen al departament una injecció de recursos, perquè apunten que les escoles han deixat de percebre les quantitats legalment previstes per aquelles activitats que no s’estan prestant. “Deixar de tenir ingressos per a moltes escoles pot significar el seu tancament i segur que això̀ tampoc no ho volem”, apunten les associacions, que constaten que la continuïtat de l’escola concertada està en risc per “la insuficiència de la dotació́ econòmica de l’escola concertada per part de l’administració́ i per la situació́ econòmica de moltes famílies”. Malgrat tot, remarquen que l’infrafinançament de les escoles concertades és “endèmic i gravíssim”. Des d’Escoles Privades Independents de Catalunya també s’ha fet arribar una carta a Torra perquè el Govern injecti recursos. “Sense les aportacions familiars no podem sobreviure. Us preguem que siguin les famílies les beneficiàries directe d’aquest rescat”, apunten.