Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Els mossos amb incapacitat permanent passaran a la segona activitat en lloc de ser tècnics de suport no policial

ACN Barcelona – El Govern modifica el decret que regula la segona activitat en el cos de Mossos d’Esquadra perquè els agents en situació d’incapacitat permanent total passin a segona […]

Agències 21/02/2023

ACN Barcelona – El Govern modifica el decret que regula la segona activitat en el cos de Mossos d’Esquadra perquè els agents en situació d’incapacitat permanent total passin a segona activitat en lloc de ser tècnics de suport no policial. El cos actualment té 80 places d’aquest tipus i no en pot crear més, perquè són figures excepcionals. D’aquesta forma, els agents continuaran sent policies amb funcions adaptades a la seva situació personal. USPAC, però, es queixa que això suposa un retrocés de drets important, perquè fins ara, els agents podien fer de tècnics de suport i alhora cobrar una pensió de l’Institut Nacional de la Seguretat Social per la incapacitat, i amb la figura de segona activitat això quedaria en dubte.

Amb aquesta modificació del decret, els agents no deixen de percebre retribucions econòmiques en cap moment i mantenen la condició de policia, han afegit fonts del Departament d’Interior. A més, es garanteixen les retribucions a través d’un complement personal transitori fins i tot en el cas que el fet de passar a segona activitat comporti perdre l’especialitat.