Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Els enginyers de telecomunicacions de Catalunya refermen el seu compromís amb la lluita contra la covid-19

ACN Barcelona.-Quinze dies després que s’hagués declarat l’estat d’alarma, els enginyers de telecomunicacions de Catalunya han volgut refermar el seu compromís amb la societat i amb la lluita contra el […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Barcelona.-Quinze dies després que s’hagués declarat l’estat d’alarma, els enginyers de telecomunicacions de Catalunya han volgut refermar el seu compromís amb la societat i amb la lluita contra el coronavirus. En una carta signada aquest dilluns pel president de l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicacions, Pedro Linares, el col·lectiu ha remarcat que des de la seva “responsabilitat individual” estan disposats a ajudar a tots aquells que “estan en primera línia lluitant contra la pandèmia” i ha recordat que els professionals de les telecomunicacions “són essencials”. “Essencials perquè els serveis sanitaris i d’altres serveis de primera necessitat funcionin a ple rendiment”, ha afegit el president de l’associació.

En la mateixa carta, Pedro Linares també ha volgut posar en valor la feina dels enginyers que permeten que les plataformes d’entreteniment segueixin funcionant. “Heu imaginat com seria el confinament sense accés a internet i sense poder videotrucar als nostres familiars i amics?”, ha escrit.Pel president de l’associació, la tasca dels enginyers acostuma a ser “intangible i invisible” i només es veu “quan alguna cosa falla”. “Ara hi som, i se’ns veu”, ha dit. En aquest sentit, Linares ha volgut recordar com diversos equips del territori estan treballant en la creació de prototips de respiradors 3D i material sanitari divers. Alhora, ha destacat que enginyers i enginyeres també foment part dels equips de recerca contra el virus, aplicant tecnologies com la bioinformàtica i la intel·ligència artificial per investigar possibles solucions. “Sumant capacitats i talent ens en sortirem”, ha conclòs Linares.