Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Els Agents Rurals denuncien un furtiu que disparava des del vehicle, de nit, amb focus i en zones de seguretat

ACN Lleida – Els Agents Rurals han denunciat un furtiu per disparar des de vehicles, de nit, amb focus i en zones de seguretat. La investigació es va iniciar arran […]

Agències 17/02/2023

ACN Lleida – Els Agents Rurals han denunciat un furtiu per disparar des de vehicles, de nit, amb focus i en zones de seguretat. La investigació es va iniciar arran d’unes imatges a les xarxes socials en què la persona denunciada mostrava aquestes infraccions. Aquest individu, que perseguia mascles de cabirol, senglars de grans dimensions i conills dins les comarques de la Noguera, el Pla d’Urgell i l’Urgell, també ha estat denunciat per no disposar ni de permís d’armes ni de llicència de caça. Arran de la investigació es va poder identificar una altra persona que cedia al furtiu les seves armes de caça major (rifles) i menor (escopeta i carrabina 17HMR).

La investigació ha estat desenvolupada per membres del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme del Cos d’Agents Rurals. Tots dos individus denunciats són, un de la comarca de l’Urgell i l’altre de la comarca de l’Alt Urgell.  Han estat denunciats tant pels Agents Rurals com per la Guàrdia Civil, amb qui s’ha col·laborat per dur a terme l’actuació.

Les infraccions que se’ls imputen contravenen la Llei de Caça, la Llei 42/2007 de Biodiversitat i també la Llei de seguretat ciutadana. Les sancions poden oscil·lar entre els 10.000 i els 30.000 euros i la retirada de les armes i la llicència.