Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

Els accessos de les estacions de Rodalies s’obriran automàticament sense haver de validar el bitllet a partir de demà

ACN Barcelona.-Les portes de les estacions de Rodalies que donen accés a les andanes s’obriran automàticament a partir d’aquest dijous coincidint amb la decisió de l’ATM d’oferir transport públic gratuït […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Barcelona.-Les portes de les estacions de Rodalies que donen accés a les andanes s’obriran automàticament a partir d’aquest dijous coincidint amb la decisió de l’ATM d’oferir transport públic gratuït fins el 9 d’abril. Quan els viatgers s’aproximin, els accessos s’obriran amb uns sensors de proximitats sense haver de validar cap títol. Segons Renfe, s’ha optat per fer-ho així per la dificultat d’implantar un sistema diferent en 214 estacions amb tant poc marge de temps i per agilitzar l’entrada i la sortida. En canvi, al metro, bus, a FGC i als busos de l’AMB caldrà entrar validant el bitllet tot i que no tindrà cap efecte sobre el títol més enllà de controlar l’aforament. També se’n podran utilitzar de caducats i esgotats.

A Renfe, la mesura afecta tant els serveis a les comarques de Barcelona, com a les de Girona, Camp de Tarragona i Regionals i les assegurances obligatòries seguiran emparant els usuaris, segons la companyia.A banda, hi haurà una tercera opció, que consistirà en l’emissió d’un bitllet senzill sense cap cost. Serà el cas de la Direcció General de Transports i Mobilitat i en els municipis adscrits a l’AMTU. Els conductors emetran un bitllet que no s’entregarà al passatge sinó que servirà per tenir un control de l’ocupació. En principi, la previsió indica que les xifres d’ocupació seran iguals o inferiors que les dels darrers dies, quan s’han experimentat reduccions del 90% de mitjana a la xarxa. No obstant això, si es detectés que la mesura implica un augment de la mobilitat no essencial, s’activarien els mecanismes per anul·lar-la de manera immediata, segons l’ATM, que recorda que els Mossos d’Esquadra i les policies locals controlaran que només viatgin els col·lectius autoritzats.