Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Els 11.768 inscrits a les oposicions de Correus comencen les proves per obtenir una de les 850 places fixes a Catalunya

ACN Barcelona.-Els 11.768 inscrits a les oposicions de Correus han començat aquest diumenge les proves per obtenir una de les 850 places de personal laboral fix a Catalunya. Aquest matí […]

Avatar
Agències 12/09/2021

ACN Barcelona.-Els 11.768 inscrits a les oposicions de Correus han començat aquest diumenge les proves per obtenir una de les 850 places de personal laboral fix a Catalunya. Aquest matí es faran les proves per al repartiment i agents de classificació i aquesta la tarda les d’atenció al client. El primer examen ha començat a les deu del matí i està previst que acabi deu minuts abans de les dotze del migdia. Les proves tenen lloc als pavellons 4, 5, 6 i 7 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona i consisteixen en 110 preguntes amb quatre opcions, de les quals només una és vàlida. A l’Estat, més de 150.000 aspirants s’han presentat a les proves per cobrir 3.381 llocs de feina per repartiment d’enviament, feines logístiques i atenció al client.

Aquesta convocatòria inclou els llocs corresponents a les taxes de reposició aprovades per al 2019, 1.381 llocs, així com 2.000 més previstos en el pla d’estabilització d’ocupació temporal 2018 – 2020 signat amb les organitzacions sindicals CCOO, UGT, CSIF i Sindicat Lliure. En concret, hi ha 2.356 places a tot l’Estat per a feines de repartiment, 505 per a agents de classificació i 520 per a atenció al client en oficines. Les proves s’han celebrat simultàniament en 160 seus de 32 ciutats de l’Estat. A Barcelona s’han fet els exàmens per als 11.768 aspirants de tot Catalunya. D’aquests, 10.414 s’han inscrit a les proves del matí, però només hi han assistit prop d’un 50%, 5.109 persones. A les proves de la tarda hi ha més de 7.100 persones inscrites, ja que algunes d’aquestes fan els dos exàmens.El sindicat majoritari de Correus, CCOO, ha valorat positivament la convocatòria de les proves, però ha assegurat que la pèrdua d’ocupació en els últims tres anys és “molt superior” a l’oferta publicada. Segons l’entitat, en els últims anys, l’empresa ha impulsat un “pla de desballestament” de l’ocupació mitjançant la “continuada supressió de la plantilla”, reestructuracions organitzatives, el tancament d’oficines o la modificació dels horaris. Per altra banda, el sindicat ha denunciat el tancament de més de 240 punts d’atenció de l’empresa a l’Estat. En aquest context, CCOO ha reclamat establir un Pla Estratègic per diversificar, augmentar ingressos, establir un nou marc actualitzat de relacions laborals, fixar un Pla d’Ocupació pluriennal i establir la millora i regulació de les condicions laborals, entre altres.En tot cas, la convocatòria d’aquest diumenge és una de les majors convocatòries d’ocupació estatal en l’empresa en l’última dècada. L’última convocatòria va ser el gener de 2020. Les proves, amb caràcter eliminatori, han preguntat als aspirants sobre matèries relacionades amb els productes, serveis i processos de feina de Correus. El procés de selecció es completarà amb una fase de mèrits posterior en la qual es valorarà l’experiència, els permisos de conducció, els idiomes i la formació necessària per al correcte desenvolupament del lloc de feina.