Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

El TC manté vigents les ordres nacionals de detenció de Puigdemont i Comín

ACN Madrid.-El Tribunal Constitucional ha acordat per unanimitat rebutjar el recurs de súplica interposat per Carles Puigdemont i Toni Comín contra la resolució del 9 de setembre que denegava la […]

Avatar
Agències 23/03/2021

ACN Madrid.-El Tribunal Constitucional ha acordat per unanimitat rebutjar el recurs de súplica interposat per Carles Puigdemont i Toni Comín contra la resolució del 9 de setembre que denegava la suspensió de les ordres nacionals de detenció emeses pel Tribunal Suprem. Per tant, el TC manté vigents aquestes ordres en una nova interlocutòria, amb Cándido Conde-Pumpido com a ponent. “Si aquest tribunal aixequés les ordres estaria negant, de fet, la seva necessitat i legitimitat, així com la concurrència dels pressupostos jurídics que han portat a la jurisdicció ordinària a la seva adopció i manteniment”, diu. A més, el TC també rebutja la petició de plantejar una qüestió prejudicial davant del Tribunal de Justícia de la UE.

La resolució del TC argumenta que s’ha fet un “judici de ponderació dels interessos en joc”, com ara la gravetat i naturalesa dels fets, la durada de la pena imposada, la seva transcendència social i l’expressió de la “antijuridicitat de la conducta” dels recurrents.