Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El sindicat CSIF lamenta que segueix faltant material de protecció als sanitaris dels hospitals

ACN Barcelona.-El sindicat CSIF ha lamentat aquest dimarts que segueix faltant material als hospitals catalans, on arriba “amb comptagotes” malgrat que l’increment de pacients per covid-19 segueix en augment. Les […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Barcelona.-El sindicat CSIF ha lamentat aquest dimarts que segueix faltant material als hospitals catalans, on arriba “amb comptagotes” malgrat que l’increment de pacients per covid-19 segueix en augment. Les principals queixes són al Vall d’Hebron, Bellvitge, Trueta de Girona, Joan XXIII de Tarragona i Arnau de Vilanova de Lleida. Segons el sindicat, el personal de neteja dels hospitals no té els equips necessaris i entra diàriament a les habitacions amb pacients contagiats.

Al Vall d’Hebron de Barcelona no hi ha material suficient, falten EPI i els diuen que no n’hi ha, tenen bates però falten els monos de busseig, i aquest dimarts al matí els han proveït de màscares FFP3 després que les haguessin de sol·licitar insistentment per diverses vies. Fins avui només disposaven de màscares FFP2 (que no protegeixen més que el 90%) i els obligaven a reutilitzar mitjançant l’esterilització, però sí que estan obligats a entrar a les UCI amb els pacients entubats per coronavirus tot i no tenir el material necessari per no contagiar-se. El personal està “molt preocupat, indignat i se sent abandonat”, i tampoc els realitzen els tests diagnòstics. Des de CSIF Sanitat declaren que no els “volen fer els tests perquè, si surt algun positiu, es queden sense personal”.A Bellvitge, a l’UCI falta personal de crítics. S’han obert UCI en un temps rècord i organitzen la jornada i les entrades a l’habitació amb els EPI de què disposen. Una mateixa persona pot estar dues hores amb un EPI impermeable i anar atenent tots els pacients un per un. Dissabte rebien els EPI que són nominatius i es reciclen. Les mascaretes FFP2 i FFP3 han de durar entre 3 i 5 jornades laborals. Els tests només es fan al personal sanitari amb símptomes.Als hospitals de Tarragona, Lleida i Girona, el material “va arribant amb comptagotes” tot i que cada dia ingressen nous pacients. Tots denuncien la manca de previsió i la improvisació.