Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El Seminari de Vic cedeix 30 habitacions de curta estada per a pacients que es recuperen de coronavirus

ACN Vic.-El Seminari de Vic ha posat a disposició del Departament de Salut 30 habitacions de la residència per tal que hi puguin ingressar, en règim de curta estada, persones […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Vic.-El Seminari de Vic ha posat a disposició del Departament de Salut 30 habitacions de la residència per tal que hi puguin ingressar, en règim de curta estada, persones afectades de coronavirus que estan en procés de recuperació i que, per diferents motius, no tenen garantit un aïllament al seu domicili particular, així com també s’hi derivaran persones que han estat en contacte amb pacients de covid-19 i no poden mantenir-se aïllades a casa seva. La idea és que les persones hi acabin de passar el que els quedi de la quarantena. Així, l’estada mitjana es preveu que sigui d’entre una setmana i una setmana i mitja. L’accés a aquest nou allotjament sanitari es farà des dels equipaments sanitaris de cada municipi.

Les habitacions que s’utilitzaran com a allotjament sanitari es troben situades en dos pisos d’una ala posterior del Seminari, amb un accés únic i particular, aïllades de la resta de l’edifici, que en cap cas es veurà afectat. El personal que atendrà dia a dia els pacients són voluntaris d’un grau de formació sanitària o social, que s’organitzarà en tres torns, excepte el cap de setmana, en què n’hi haurà dos.