Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El port de Tarragona atura les obres no essencials a partir de dimarts

ACN Tarragona.-El port de Tarragona aturarà les obres no essencials a les instal·lacions a partir de dimarts en compliment amb l’ordre de confinament total acordada pel govern espanyol. Segons informen […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Tarragona.-El port de Tarragona aturarà les obres no essencials a les instal·lacions a partir de dimarts en compliment amb l’ordre de confinament total acordada pel govern espanyol. Segons informen a l’ACN fonts de la institució, les obres que cessaran l’activitat són les rehabilitacions de l’antic edifici de l’Autoritat Portuària i del Museu del Port, les de l’edifici dels estibadors, les del vial interior del Moll de la Química, el desdoblament de la via ferroviària al Moll de Castella, la senyalització de les interseccions especials de la xarxa viària i les dels pòrtics de control de gàlib al Moll de la Química.

Segons l’Autoritat Portuària, en els ports només son essencials les obres que tenen caràcter d’interès públic i relatives a xarxes de comunicacions. A dia d’avui són els treballs de dragatge i aportació de sorres a la platja de la Pineda -en licitació-; la reconstrucció de l’espigó del Racó -pendent de la mesa de compres per obrir l’oferta econòmica i fer la proposta d’adjudicació-; el Moll de Balears -pendent de l’inici d’obres- i l’ampliació de la xarxa de fibra òptica -en execució-. Pel que fa als serveis i manteniments, tenen caràcter essencial el subministrament elèctric i manteniment ; el subministrament d’aigua potable i manteniment, i el manteniment de sistemes de seguretat. A més, s’han introduït la neteja d’edificis, el manteniment de la xarxa ferroviària i del pont mòbil, la conservació general i la neteja viària.L’aturada de les obres de l’A-27, en breuPer la seva banda, fonts del govern espanyol han confirmat a l’ACN que les obres del túnel del Coll de Lilla, corresponents a l’A-27 entre Valls i Montblanc, s’aturaran entre dimarts i dimecres. L’aturada en aquest cas no s’ha fet de forma immediata perquè, atès l’estat de l’obra, abans cal fer-hi diversos treballs per a assegurar la infraestructura i el material. Les reparacions del Gloria, pendents D’altra banda, la Direcció General de Costes del Ministeri per la Transició Ecològica manté aturada la reparació urgent dels estralls que el temporal Gloria va causar a la demarcació. Les actuacions incloïen reparar l’istme del Trabucador, reforçar la barra de l’illa de Buda o restaurar els espais costaners dels termes de Deltebre i l’Ampolla, així com diverses platges de la Costa Daurada, espais de domini públic i trams del GR-92, entre d’altres. Fonts del govern espanyol apunten que la intenció és abordar els treballs un cop acabin les restriccions.