Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

El PEN Català enceta el centenari amb una conversa amb el president del PEN Internacional, Buhran Sönmez

ACN Barcelona – El PEN Català ha encetat aquest dimecres els actes per commemorar el seu centenari amb una conversa amb el president del PEN Internacional, Buhran Sönmez, que l’entitat […]

Agències 20/04/2022

ACN Barcelona – El PEN Català ha encetat aquest dimecres els actes per commemorar el seu centenari amb una conversa amb el president del PEN Internacional, Buhran Sönmez, que l’entitat defineix com una de les veus més compromeses i reconegudes de la literatura turca contemporània. L’acte ha tingut lloc al CCCB i també ha comptat amb la participació de Simona Škrabec. Sönmez i Škrabec han debatut sobre la tasca del PEN com a institució que protegeix els escriptors perseguits. Escriptor, advocat i especialista en drets humans, la trajectòria de Sönmez està marcada per la persecució i l’exili. Exemple de compromís en la lluita per la llibertat d’expressió, la seva obra ha estat traduïda a més de quaranta llengües. ‘Laberint’ és la seva darrera novel·la.

De la seva banda, Simona Škrabec (Ljubljana, Eslovènia, 1968) és escriptora, professora i traductora. Establerta a Catalunya des de fa vint anys i doctora en Literatura Comparada per la Universitat de Barcelona, des del 2014 és presidenta del Comitè de Drets Lingüístics i de Traducció del PEN Internacional i sòcia del PEN Català.

La conversa entre Sönmez i Škrabec formava part dels Diàlegs de Sant Jordi, una proposta de Biblioteques de Barcelona que compta amb la col·laboració de Barcelona Ciutat de la Literatura, el CCCB i el PEN Català.