Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

El Grup Bromera celebra 35 anys amb tres novel·les socials de Jordi Torrent, Joanjo Garcia i Francesc Puigpelat

ACN Barcelona.-El Grup Bromera celebra els 35 anys amb tres novel·les de clau social: ‘Els fantasmes i Madame Lévy’, de Jordi Torrent, ‘Els adeus del Jaguar’, de Joanjo Garcia, i […]

Avatar
Agències 26/03/2021

ACN Barcelona.-El Grup Bromera celebra els 35 anys amb tres novel·les de clau social: ‘Els fantasmes i Madame Lévy’, de Jordi Torrent, ‘Els adeus del Jaguar’, de Joanjo Garcia, i ‘La banda dels llunàtics’, de Francesc Puigpelat. Gonçal López-Pampló, director literari de Bromera, ha explicat que el lema de quan van fer 30 anys s’aplica ara: ‘Llibres, passió i futur’. “Seguirem fent llibres amb passió i amb voluntat de futur en un context d’incertesa i de crisi”, ha dit. Entre els reptes , López-Pampló aposta per continuar amb la internacionalització de les obres; donar una projecció més gran a la col·lecció L’Eclèctica; respondre a la crisi de la lectura i a les noves exigències de la distribució i del posicionament web i l’ús de les xarxes socials.

En roda de premsa, Gonçal López-Pampló ha destacat que editen amb un ventall de gèneres i d’edats. “Quan fem aquest exercici de recapitular la trajectòria, al catàleg publiquem els quatre grans gèneres (poesia, narrativa, teatre i assaig) per a totes les edats”. Enguany fa 35 anys que el Grup Bromera publica llibres en català des del País Valencià i ho celebra amb la publicació de tres ficcions en clau social per a públics diferents. Jordi Torrent publicarà ‘Els fantasmes i Madame Lévy’ (XXXII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira), una història amb tocs sobrenaturals amb què denuncia l’especulació urbanística al centre de Barcelona. Torrent ha explicat que no és una novel·la contra l’especulació mobiliària, sinó una història d’amor entre un jubilat tossut i una senyora francesa que està a punt de ser desnonada “de males maneres del pis on viu i ella resisteix”. Dins el pis, també hi ha unes reminiscències d’un fet que hi va passar fa temps amb esperits que “no són tangibles, però fan el seu joc”. La novel·la, ha afegit, està escrita a diverses veus.L’editorial també publicarà ‘Els adeus del Jaguar’ (XXV Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil), de Joanjo Garcia, amb què radiografia un tema punyent, actual i tabú com és el suïcidi entre adolescents. L’editor ha manifestat que és una novel·la greu i “punyent”. S’articula en tres eixos, ha dit: “L’Espanya buida, les noves masculinitats i parla obertament sobre el suïcidi”. Per la seva part, Francesc Puigpelat publica ‘La banda dels llunàtics’ (Premi Vicent Silvestre de Narrativa Juvenil) amb què l’autor tracta, de manera desenfadada, l’estrés infantil i les necessitats psicològiques dels més petits. “És una novel·la molt divertida que tracta un tema com és la psicologia infantil”, ha explicat López-Pampló. La música i la psicologia són els seus eixos, ha afegit. Sant JordiPreguntat per Sant Jordi, el director literari de Bromera ha apuntat que arriben a la data “amb les expectatives cobertes i les novetats previstes. El Sant Jordi del 2021 no es veu alterat per la pandèmia” amb les tres novel·les presentades aquest divendres com a plats forts del grup.