Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

El Gremi de Restauració veu “inadmissible” reduir l’horari de les terrasses d’Enric Granados i vol una reunió amb Colau

ACN Barcelona – El Gremi de Restauració de Barcelona veu “inadmissible” avançar una hora el tancament de les terrasses al carrer d’Enric Granados, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample, per reduir […]

Agències 12/08/2022

ACN Barcelona – El Gremi de Restauració de Barcelona veu “inadmissible” avançar una hora el tancament de les terrasses al carrer d’Enric Granados, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample, per reduir el soroll. En un comunicat, l’organització ha criticat que l’Ajuntament de Barcelona hagi pres la mesura de manera “unilateral” i, en aquest sentit, ha exigit de manera “urgent” una reunió amb l’alcaldessa, Ada Colau. “Ha de donar la cara”, ha avisat el director del gremi, Roger Pallarols, que explica que els restauradors ja han rebut la notificació oficial de la reducció de l’horari. L’organització recorda que el 2018 van signar un pacte que regulava les terrasses i demana que es respecti. El Gremi ha assegurat que donarà cobertura jurídica gratuïta als agremiats.

Tot plegat arriba després que a principis d’agost l’Ajuntament de Barcelona apostés per avançar una hora el tancament de les terrasses al <a href=”https://www.acn.cat/new/5a27ef5b-d8f1-422a-8af3-87b3d6ce1823/texts” target=”_blank”>carrer d’Enric Granados</a>, ja que es considera Zona Acústicament Tensionada en Horari Nocturn (ZATHN). Els restaurants hauran de retirar taules i cadires exteriors a les 23 h del diumenge al dijous i a les 00 h el divendres i el dissabte. Enric Granados té 115 terrasses, 81 de les quals amb llicència ordinària. Les altres 34 són ampliacions especials que es van fer per la covid-19 i, tal com es va anunciar, no es consolidaran.