Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

El Gremi de Restauració valora positivament la suspensió de llicències de les ‘dark kitchens’

ACN Barcelona.-El Gremi de Restauració de Barcelona valora positivament la suspensió de llicències de les ‘dark kitchens’ o cuines fantasma que ha acordat l’Ajuntament de Barcelona durant un any. En […]

Avatar
Agències 26/03/2021

ACN Barcelona.-El Gremi de Restauració de Barcelona valora positivament la suspensió de llicències de les ‘dark kitchens’ o cuines fantasma que ha acordat l’Ajuntament de Barcelona durant un any. En un comunicat, el Gremi destaca que aquestes macrocuines suposen un nou model de negoci que “requereix d’una reflexió serena pel que fa als criteris d’implantació en la trama urbana”. En aquest sentit, el director del Gremi, Roger Pallarols, ha destacat que en el proper any s’ha de consensuar “una regulació específica”, valorant si ja hi ha una llicència que s’ajusti als paràmetres d’aquesta activitat o en cal una de nova. Segons el Gremi, les cuines secundàries o annexes poden arribar a ser útils però cal una reflexió política i tècnica.

En aquest sentit, ha dit que les cuines annexes poden “enfortir els establiments tradicionals amb servei de sala” però cal “determinar-ne la superfície màxima i els requisits d’implantació”. “Aquest model de delivery també pot ser útil quan el realitzen emprenedors de forma temporal: permet testejar propostes gastronòmiques i comercials abans de tirar endavant la inversió, gens menyspreable, que suposa obrir un establiment tradicional”, ha afirmat Pallarols en un comunicat.