Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

El Govern titlla la reunió per aclarir dubtes del decret energètic de “pèrdua de temps”

ACN Barcelona – El Govern titlla la reunió de la Conferència Sectorial d’Energia per aclarir dubtes del decret energètic impulsat per l’executiu espanyol de “pèrdua de temps”, perquè a la […]

Agències 09/08/2022

ACN Barcelona – El Govern titlla la reunió de la Conferència Sectorial d’Energia per aclarir dubtes del decret energètic impulsat per l’executiu espanyol de “pèrdua de temps”, perquè a la trobada amb el ministeri de Transició Ecològica i d’Indústria, Comerç i Turisme “no s’ha resolt cap dels dubtes generats ni s’ha tingut en compte cap de les crítiques i opinions que han sorgit”, segons han indicat fonts governamentals a l’ACN. En aquest sentit, el secretari d’Empresa, Albert Castellanos, ha ressaltat en declaracions a la premsa que el reial decret d’estalvi s’ha aprovat “amb un excés de precipitació” i ha detallat que la Generalitat ha reclamat a la cita una “moratòria” en la seva aplicació que l’executiu espanyol ha descartat.

“Des del govern espanyol se’ns ha dit que aquest reial decret no té una vocació sancionadora sinó que més aviat és d’acompanyament a les empreses que han d’aplicar les mesures. Confiem que aquest serà l’esperit i esperem aclarir els dubtes al més aviat possible”, ha afegit Castellanos.

Preguntat per l’efecte que tindran els límits de climatització al transport públic, Castellanos ha reconegut que és un dels assumptes que el Govern ha traslladat a la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera. “En un escenari d’emergència climàtica el pitjor que podem fer és reduir la utilització del transport públic en comparació amb el privat”, ha apuntat Castellanos destacant que canviant-ne la temperatura alguns usuaris poden tornar a decantar-se pel cotxe.

Segons ha transcendit durant el dia, a la Conferència Sectorial d’Energia diverses comunitats han demanat al govern espanyol que es retiri el decret, de la mateixa manera que ho han fet diversos dirigents del PP els darrers dies. En aquest sentit, Ribera ha recordat que el decret ja està en vigor –des de la seva publicació al BOE-. i ha descartat que hi hagi cap ajornament de l’entrada en vigor de les mesures.