Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El Govern recupera la figura del representant permanent de l’Agència de Cooperació al Desenvolupament a Colòmbia

ACN Bogotà (Colòmbia) – La Generalitat vol refermar el compromís de la cooperació catalana a Colòmbia, i recuperarà enguany la figura del representant permanent de l’Agència Catalana de Cooperació al […]

Agències 14/03/2023

ACN Bogotà (Colòmbia) – La Generalitat vol refermar el compromís de la cooperació catalana a Colòmbia, i recuperarà enguany la figura del representant permanent de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) al país llatinoamericà. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, després de reunir-se aquest dimarts a Bogotà amb el president de la Jurisdicció Especial per la Pau (JEP), Roberto Carlos Vidal López. A la reunió també hi ha assistit la consellera d’Exteriors, Meritxell Serret. En una atenció als mitjans posterior, Aragonès ha destacat que aquesta institucionalització permanent permetrà fer un “salt endavant” de la cooperació catalana a Colòmbia.

L’objectiu del Govern és continuar donant suport a Colòmbia en un moment “clau” de la seva història, en què busca consolidar la pau i la justícia social. El representant de l’ACCD -que treballarà en el marc de la futura delegació a Colòmbia- intentarà garantir una “relació estreta” amb el país llatinoamericà, i continuar fent la tasca que s’ha fet fins ara. El càrrec es mantindrà quan el Govern obri completament la futura delegació.

La JEP és una de les tres institucions del Sistema Integral de Veritat, Justícia, Reparació i No Repetició sorgit de l’acord de pau del 2016, a qui en conjunt el Govern ha donat suport amb més d’1 MEUR (i d’aquests, gairebé 350.000€ a la JEP).

El Govern considera que el procés de pau de Colòmbia ha estat “innovador i pioner” a nivell internacional. El president ha remarcat que aconseguir consolidar la pau i la justícia social és una “necessitat” per al país però també per al món. En aquest sentit, l’executiu està “determinat” a seguir a Colòmbia, i per això continuarà tenint aquest compromís “ferm” de cooperació amb la societat de la República.