Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El Govern obre un canal perquè les empreses industrials essencials formalitzin una declaració responsable

ACN Barcelona.-El departament d’Empresa i Coneixement ha obert un canal perquè les empreses industrials essencials puguin formalitzar una declaració responsable, i concretin la seva activitat per argumentar que s’ajusten al […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Barcelona.-El departament d’Empresa i Coneixement ha obert un canal perquè les empreses industrials essencials puguin formalitzar una declaració responsable, i concretin la seva activitat per argumentar que s’ajusten al Reial Decret de l’estat d’alarma pel coronavirus. La mesura, anunciada aquest dilluns per la portaveu del Govern, Meritxell Budó, s’activa aquest dimarts a través del Canal Empresa. El servei està pensat per dotar de seguretat jurídica a aquelles indústries manufactureres considerades essencials, bé per la seva pròpia activitat o bé per ser imprescindibles en la cadena de subministrament. El canal ofereix l’accés a un model de declaració responsable per proporcionar un marc de seguretat jurídica a aquestes companyies.

En el formulari que s’ha habilitat s’hauran d’introduir dades com ara el nom de l’empresa, la població, el CIF, el CNAE, l’activitat productiva i el producte que fabriquen. En el cas de les empreses de la cadena de subministrament, s’haurà d’afegir també, la informació del client essencial, juntament amb una declaració responsable d’aquest, confirmant la consideració de proveïdor crític per al període que s’estableix en el RD llei 10/ 2020. Després d’aquest pas el sistema generarà un document acreditatiu i un comprovant de rebut per part de l’administració.Es poden continuar realitzant les activitats industrials dedicades a la fabricació de productes de primera necessitat, inclosos l’alimentació, begudes, alimentació animal, productes d’higiene, medicaments, productes sanitaris o qualsevol altre producte necessari per a la protecció de la salut. Tanmateix, hi ha un conjunt de proveïdors que, malgrat ser essencials en la cadena de subministrament no resulten evidents, i per tant requereixen ser identificats com a tals per part dels seus clients.