Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El Govern impulsa un fons d’inversió públic-privat per impulsar la transferència de la recerca

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat impulsar la creació d’un fons d’inversió públic-privat amb l’objectiu d’impulsar la transferència de la recerca que es fa a Catalunya i millorar-ne l’índex d’innovació, que […]

Avatar
Agències 22/12/2020

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat impulsar la creació d’un fons d’inversió públic-privat amb l’objectiu d’impulsar la transferència de la recerca que es fa a Catalunya i millorar-ne l’índex d’innovació, que actualment se situa per sota de la mitjana europea. Es tracta del Deep Tech Discovery Fund, un nou instrument financer que contribuirà a mobilitzar capital privat en inversions en R+D+I a Catalunya. Tindrà un finançament estimat de 80 milions d’euros entre 2021 i 2025, el 60% del qual serà aportació pública.

El Deep Tech Discovery Fund se centrarà a ajudar les primeres etapes del desenvolupament dels projectes de recerca, actualment una mancança important del sistema de coneixement català. Aquesta nova infraestructura financera ha de permetre millorar la transferència de coneixement cap a les empreses, promoure iniciatives d’emprenedoria científica i, en conseqüència, contribuir a millorar la competitivitat del teixit econòmic del país, especialment de les pimes.L’acord adoptat pel Consell Executiu autoritza els departaments d’Empresa i Coneixement i de la Vicepresidència i d’Economia a crear i participar en aquest fons, així com a fixar les partides pressupostàries per fer front a les participacions que subscriguin. També encomana el disseny, la preparació i l’execució de la licitació pública per gestionar el fons a l’Institut Català de Finances (ICF), en col·laboració amb l’Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya, SA (AVANÇSA).