Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

El decret de l’Estat no soluciona la situació laboral dels treballadors atrapats pel confinament de la Conca d’Òdena

ACN Igualada.-El decret aprovat per l’Estat en el consell de Ministres d’aquest dimarts no soluciona la situació laboral dels 10.000 treballadors afectats pel confinament de la Conca d’Òdena. Així ho […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Igualada.-El decret aprovat per l’Estat en el consell de Ministres d’aquest dimarts no soluciona la situació laboral dels 10.000 treballadors afectats pel confinament de la Conca d’Òdena. Així ho han explicat la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, qui han assegurat estar “decebuts” amb la mesura. Segons l’alcalde, el decret no contempla ni els treballadors no essencials que viuen dins de la Conca i han de treballar fora, ni tampoc els qui viuen fora de la zona confinada i treballen dins. Per aquest motiu, exigiran una rectificació “immediata” a la ministra de Treball. Segons Chacón, això és fruit del “desconeixement i la ignorància” de l’Estat. “Anem tard i malament”, ha afegit.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat que, amb el pagament de la nòmina, el problema dels treballadors atrapats pel confinament s’ha fet “molt visible”. Segons ha dit, l’Ajuntament rep “multitud” de trucades de persones que han cobrat el salari de l’1 al 13 de març, però a partir del 13, com que no han pogut anar a treballar, no han cobrat. Per això, l’alcalde reclama que el decret aprovat per l’Estat aquest dimarts inclogui els treballadors no essencials que viuen dins de la Conca d’Òdena, i també aquells que viuen fora i treballen dins de la zona confinada. Castells ha dit que demanarà formalment per carta a l’Estat que faci una modificació “immediata” del decret. Castells ha lamentat que, en plena crisi sanitària, els ajuntaments hagin de dedicar-se a “gastar les energies a resoldre problemes laborals que tenen fàcil solució si hi ha voluntat política”.De la seva banda, la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, s’ha afegit a la “profunda decepció”, i ha dit que és conseqüència de la voluntat del govern espanyol de rescentralitzar les competències. “Això fa que s’allunyi la gestió de la realitat, i per ignorància i desconeixement de la realitat anem tard i malament proposant les mesures”, ha afegit.