Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

El Consell Interterritorial corrobora l’ampliació del límit d’edat per a la vacuna d’AstraZeneca als 65 anys

ACN Madrid.-El Consell Interterritorial de Salut (CIS) extraordinari d’aquest dilluns ha corroborat l’ampliació del límit d’edat per a la vacuna d’AstraZeneca als 65 anys, la proposta que ha fet aquest […]

Avatar
Agències 22/03/2021

ACN Madrid.-El Consell Interterritorial de Salut (CIS) extraordinari d’aquest dilluns ha corroborat l’ampliació del límit d’edat per a la vacuna d’AstraZeneca als 65 anys, la proposta que ha fet aquest matí la Comissió de Salut Pública. S’ha descartat, doncs, de moment, que el límit es posés en els 70 anys, com s’havia especulat des de l’anunci de la Comissió. En roda de premsa posterior al CIS, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, no ha tancat la porta a variar el nou límit d’edat marcat per al vaccí i ha reconegut que les primeres dades que han rebut sobre l’estudi de la farmacèutica als EUA amb grups de totes les edat són “bones notícies”. En tot cas, ha demanat esperar a estudiar amb deteniment les conclusions d’aquest informe.

De moment, dimecres es reanuda la vacunació amb AstraZeneca “de 65 anys avall”, en paral·lel als grups essencials que havien quedat en suspens des de l’alarma per l’aparició de casos de trombosi en persones vacunades. L’Agència Europea del Medicament ha reiterat després d’investigar la qüestió que el vaccí d’AstraZeneca és segur i comporta “més beneficis que perjudicis”, tot i que no ha pogut descartar completament que hi hagi relació entre el medicament i els casos de trombosi.Darias ha advertit, d’altra banda, que els indicadors de la pandèmia poden apuntar a un “canvi de tendència” i ha tornat a recomanar “prudència” per no haver d’endurir les restriccions actuals, pocs dies abans de l’arribada de la Setmana Santa i de l’augment de mobilitat que s’hi preveu.En aquest sentit ha recordat que les mesures acordades al CIS són “de mínims”, i ha subratllat que les Comunitats Autònomes tenen la potestat d’incrementar-les si ho consideren oportú.”Estem a prop del final, però ens queda un tros”, ha reiterat Darias, que ha subratllat també que el “salt” d’arribada de vacunes entre el primer trimestre i el segon serà de consideració. Per exemple, la ministra ha informat que el vaccí de Janssen, el quart aprovat per l’Agència Europea del Medicament, començarà a arribar a Espanya a partir del 15 d’abril.