Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

El Consell Europeu d’Investigació finançarà amb fins a 35 MEUR a 14 investigadors de l’Estat

ACN Barcelona.-El Consell Europeu d’Investigació ha seleccionat 14 projectes que es faran a centres d’investigació de l’Estat i que rebran una dotació de fins a 35 MEUR a través d’Advanced […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Barcelona.-El Consell Europeu d’Investigació ha seleccionat 14 projectes que es faran a centres d’investigació de l’Estat i que rebran una dotació de fins a 35 MEUR a través d’Advanced Grants. Aquests ajuts ofereixen un finançament de fins a 2,5 MEUR durant cinc anys. A escala europea, el programa repartirà 450 MEUR entre 185 investigadors de 26 nacionalitats. Entre els que han rebut l’ajut a l’Estat hi ha investigadors de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya, l’Institut Català d’Investigació Química, de la Universitat de Girona, de l’Autònoma de Barcelona, de la Pompeu Fabra, del Centre de Regulació Genòmica i de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia, entre d’altres.

En concret els investigadors que han rebut l’ajut són Maurizio Prato, del CIC biomaGUNE; Fernando Martín de la Universitat Autònoma de Madrid; Xavier Trepat de l’Institut de Bioenginyeria de Catlunya; María Soengas del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques, Martín Ruben, de l’Institut Català d’Investigació Química; María Blasco, del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques, Miquel Cotas de la UdG; Jordi Galí, del Cenre d’Investigació en Economia Internacional; Héctor Geffner i Jan Eechjou de la UPG; Ben Lehner del Centre de Regulació Genòmica; Eduard Batlle, de l’Institut d’Investigació Biomèdica; Ósvar Vilarrola de la UAB i Clivia Sotomayor, de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia. El programa es destina a projectes d’investigació excel·lents i altament innovadors en qualsevol àrea temàtica del camp de la ciència i liderats per personal investigador amb experiència.