Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El Consell de Ministres aprova la partida “històrica” de 2.520 MEUR en beques per a més d’un milió de joves

ACN Madrid – El Consell de Ministres d’aquest dimarts ha aprovat una partida “històrica” de 2.520 milions d’euros en beques, un 18% més que l’any passat. Beneficiarà més d’un milió […]

Agències 21/02/2023

ACN Madrid – El Consell de Ministres d’aquest dimarts ha aprovat una partida “històrica” de 2.520 milions d’euros en beques, un 18% més que l’any passat. Beneficiarà més d’un milió de joves a l’estat espanyol, segons ha remarcat la ministra d’Educació, Pilar Alegría, en roda de premsa al Palau de la Moncloa. Alegría ha reivindicat que es tracta d’una xifra “mai vista abans” a l’estat espanyol, un “70% superior a l’últim pressupost de l’anterior govern” del PP. Això implica que la inversió en beques per a l’estudi ha crescut en 1.000 MEUR des que governa Pedro Sánchez, ha insistit. Una de les novetats de la convocatòria per al curs vinent és que el complement de residència passarà de 1.600 a 2.500 euros.

Alegría ha dit que això beneficiarà joves “de poble, de petites i mitjanes ciutats que han de marxar a una capital” a estudiar, una situació en la qual es troben uns 187.000 joves.

D’altra banda, el decret de beques per al curs 2023-2024 també inclou una ajuda de 400 euros per a alumnat amb necessitats específiques, unes 214.000 persones. Concretament, alumnes amb una discapacitat superior al 33%, trastorn greu de conducta, de llenguatge, comunicació o de l’espectre autista.

La titular d’Educació també ha explicat que els futurs becats podran fer la sol·licitud de l’ajuda per a l’estudi a partir del març d’aquest any perquè puguin conèixer si són beneficiaris entre agost i setembre i la puguin cobrar l’últim trimestre de l’any.

“Mai s’havia invertit tant” en beques, ha dit Alegría, que ha defensat que això demostra el “clar compromís per la igualtat d’oportunitats i l’educació de qualitat” del govern espanyol.