Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024

El Clínic i Marc Márquez impulsen un projecte solidari per millorar la salut oftalmològica a Haití

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’Hospital Clínic i el pilot Marc Márquez han impulsat el projecte ‘Learn for siight’, una iniciativa solidària que pretén millorar la salut oftalmològica a Haití. L’esportista dona suport a al iniciativa amb una donació de 100.000 euros. A Haití hi ha 30 oftalmòlegs per a prop de 12 milions d’habitants. Aquesta mancança explica l’elevada prevalença del glaucoma o la manca d’accés a disposar d’ulleres per als problemes més comuns. Amb aquest projecte, s’impulsaran accions per revertir les mancances identificades a través de la formació, l’assistència i la innovació. En el marc del Fons d’Ajuda Humanitària i Desenvolupament del Clínic (FAHiD) també es treballa perquè l’impacte d’aquest projecte arribi a qualsevol racó del món.

En concret, i a nivell assistencial, el projecte vol donar continuïtat a les campanyes que fa cada any un grup de professionals de l’Institut Clínic d’Oftalmologia que es desplaça a Haití per donar assistència clínica i quirúrgica. L’objectiu és arribar a la població adulta i infantil per corregir, identificar i prevenir problemes de visió. Ara, la iniciativa vol formar professionals autòctons per donar sostenibilitat al projecte i oferir assistència continuada a la població de risc.

Publicitat

D’altra banda, es vol fer ús dels avenços tecnològics i les plataformes de telemedicina per fer el seguiment dels casos complexos i utilitzar sistemes que permetin fer diagnòstics a distància.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió