Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Dincat demana que es garanteixi el dret dels discapacitats intel·lectuals a realitzar passejades terapèutiques

ACN Barcelona.-El sector de la discapacitat intel·lectual de Catalunya, amb Dincat al capdavant, apel·la a la responsabilitat i la sensibilitat de la societat davant les situacions viscudes per algunes persones […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Barcelona.-El sector de la discapacitat intel·lectual de Catalunya, amb Dincat al capdavant, apel·la a la responsabilitat i la sensibilitat de la societat davant les situacions viscudes per algunes persones amb discapacitat intel·lectual durant les seves passejades terapèutiques. Des de l’entitat demanen que es respecti i es garanteixi el dret de les persones amb discapacitat intel·lectual i als seus acompanyants a sortir al carrer i a no ser, ni increpats, ni insultats. A més, Dincat recorda que en l’estat d’alarma decretat pel govern central, estan autoritzades les passejades terapèutiques.

En aquest sentit, Dincat manifesta que cal tenir “més empatia” i actuar des d’una manera racional, i entendre la complexitat de la situació. Davant la situació excepcional, el fet de poder sortir al carrer “no és un caprici sinó una necessitat”, i per aquest motiu espera el més absolut respecte a les persones amb discapacitat intel·lectual en aquest moment complicat per al conjunt de la societat.Dincat és la federació que agrupa 281 entitats socials i representa els drets de més de 30.000 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies a Catalunya.