Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Díaz no entén el rebuig de la CEOE a l’acord amb Bildu i l’insta a “complir el seu paper” i “continuar dialogant”

ACN Madrid – La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha respost a la CEOE que no entén “quin és el problema en què actuï la Inspecció de […]

Agències 14/12/2022

ACN Madrid – La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha respost a la CEOE que no entén “quin és el problema en què actuï la Inspecció de Treball en l’examen de les causes que motiven els acomiadaments col·lectius si tot es fa bé”. “Entenc que la patronal està d’acord amb la defensa de la legalitat. Si tot està bé, no tindrà cap obstacle en què la Inspecció de Treball examinin les causes que motiven un ERO”, ha argumentat Díaz en una atenció als mitjans aquest dimecres a la tarda després que la CEOE hagi dit en un comunicat que trenca el diàleg amb el Ministeri de Treball pel fet que hagi pactat amb EH Bildu una esmena a la llei de treball que habilita la Inspecció a controlar que les causes dels ERO estiguin justificades.

Díaz ha esperat que la CEOE “compleixi amb el seu paper” i continuï “dialogant i treballant pel seu país” per molt que hi hagi algunes mesures impulsades pel govern espanyol que puguin no agradar-los.

La vicepresidenta segona ha negat que es tractés aquesta qüestió en la negociació de la reforma laboral. Per contra, la CEOE assegura que aquesta mesura va ser “apartada de mutu acord per aconseguir el consens”.

A més, Díaz ha defensat que aquesta habilitació a la Inspecció de Treball ja estava contemplada en el pla estratègic de l’òrgan que es va aprovar fa un any en el Consell de Ministres i ha dit que els agents socials ho coneixien.

La vicepresidenta segona també ha apuntat que la llei de treball que inclou aquesta esmena transaccional de PSOE, Unides Podem i EH Bildu s’ha aprovat en la ponència amb una “amplíssima majoria” i l’abstenció del PP.