Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Demanen confinar als mossos de la comissaria la Seu d’Urgell que han estat en contacte amb agents infectats de covid-19

ACN La Seu d’Urgell.-El sindicat policial SAP-Fepol assegura que la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Seu d’Urgell és una de les més afectades per la covid-19, segons han expressat […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN La Seu d’Urgell.-El sindicat policial SAP-Fepol assegura que la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Seu d’Urgell és una de les més afectades per la covid-19, segons han expressat aquest divendres en un comunicat en el qual han detallat que hi ha deu agents que han donat positiu a les proves. En aquest sentit, al text expliquen que hi ha un nombre “molt elevat” d’efectius confinats a domicili per precaució i que, per contra, n’hi ha una altra part a qui no se’ls ha pres cap mesura preventiva d’aïllament ni se’ls ha practicat el test, tot i, afegeixen, “haver estat en contacte estret” amb ells. Per aquest motiu, demanen “minimitzar l’impacte de la propagació” i que, per tant, aquests agents també estiguin confinats.

Des del sindicat alerten que tot i que s’han dut a terme tasques de desinfecció de la comissaria, si no es prenen mesures es podria arribar a un escenari en què, en els pròxims dies, no hi hagin agents “per donar servei a les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya”. Així, lamenten desconèixer el criteri que s’ha utilitzat “per no protegir a aquests mossos i mosses que, a l’haver estat en contacte amb els positius, poden ser portadors i desenvolupar la malaltia, actuant com a vectors de contagi”, segons han explicat en el comunicat.A més, conclouen que cal “predicar a l’exemple” i extremar les mesures de precaució, tal com ells mateixos, diuen, estan traslladant a la ciutadania. Finalment, des de la SAP-Fepol han volgut fer èmfasi en el fet que, consideren, són “un dels col·lectius més exposats al risc de contagi” i que, per tant “cal actuar amb absoluta responsabilitat i fermesa abans que sigui massa tard”, afirmen.