Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Correus renova més de 7.700 treballadors

ACN Barcelona.-Correus ha renovat automàticament tots els contractes de durada determinada davant l’estat d’alarma. La decisió, que s’ha anunciat a través d’un comunicat, s’ha pres “davant la situació d’estat d’alarma” […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Barcelona.-Correus ha renovat automàticament tots els contractes de durada determinada davant l’estat d’alarma. La decisió, que s’ha anunciat a través d’un comunicat, s’ha pres “davant la situació d’estat d’alarma” i afecta 7.700 treballadors del conjunt de l’Estat que ocupen llocs d’atenció al client a les oficines, de distribució i de logística. CCOO i UGT han acusat l’empresa pública “d’incomplir la legalitat en el procediment de renovació” i de mentir per difondre que la mesura “ha estat aprovada pels sindicats”. Per aquesta raó les dues organitzacions han anunciat que “estudiaran mesures legals”. Segons CCOO i UGT són elles les que “han forçat” Correus a renovar aquests contractes temporals que l’empresa pública havia “declarat en extinció”.

((En aquesta actualització s’ha afegit la versió de CCOO i UGT)) Segons els dos sindicats majoritaris a Correus, si no s’haguessin renovat aquests contractes “hauria incrementat el nivell d’exposició al contagi per coronavirus de la resta de plantilla, que ja té més de 2.000 treballadors en quarantena i 600 positius. A més han tornat a denunciar “la situació de milers d’empleats que desenvolupen la seva activitat sense els equips de prevenció necessaris” i la de “centenars que es veuen obligats a tornar a la feina sense acabar el seu període de quarantena”.La direcció i els sindicats es contradiuenMentre Correus assegura que “aquesta mesura excepcional ha estat aprovada per la Comissió de Treball Central, celebrada dijous per multiconferència amb les organitzacions sindicals, amb l’objectiu de trobar, de manera conjunta, la millor solució pels professionals”. CCOO i UGT acusen el president de Correus, Juan Manuel Serrano, de “mentir, per segona vegada, en anunciar que el procediment de renovació va ser aprovat pels sindicats”. “El desacord va tenir lloc en una reunió convocada precipitadament fora del marc normatiu vigent”, denuncien tot assegurant que “estudiaran mesures legals”.Segons l’empresa, “en aquestes circumstàncies adverses” la seva responsabilitat és la de “protegir a les persones que estan prestant els seus serveis a la companyia” Actualment, Correus, com a prestador del servei públic postal, està preservant la continuïtat del servei amb 13.409 treballadors, que segons l’empresa pública és “personal estrictament imprescindible”.La companyia diu que la decisió de renovar 7.700 treballadors pretén “reforçar la plantilla per continuar garantint les prestacions del servei postal universal en les millors condicions de qualitat”. L’empresa ha aprofitat el comunicat per “agrair la responsabilitat i l’especial compromís dels treballadors” per poder seguir prestant aquest servei públic i “les mostres de solidaritat desplegades en tot el territori”.