Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Comandaments de policies locals reclamen una direcció general específica per millorar l’eficiència

ACN Barcelona.-El Sindicat de Comandaments de les Policies Locals de Catalunya (Sicpol) exigeix en un comunicat la creació d’una Direcció General de la Policia Local per millorar l’organització i l’eficàcia […]

Avatar
Agències 21/12/2020

ACN Barcelona.-El Sindicat de Comandaments de les Policies Locals de Catalunya (Sicpol) exigeix en un comunicat la creació d’una Direcció General de la Policia Local per millorar l’organització i l’eficàcia d’aquests policies i evitar imatges d’incidents “on veladament es qüestiona la capacitat organitzativa de les direccions”. Els agents apunten que l’organisme és “absolutament necessari” i afegeixen que “requerirà d’una dimensió en recursos i logística adient i suficientment consistent per dotar-se d’organismes i serveis amb capacitat i potencial”. Afegeixen que aquestes situacions es produeixen per “un problema endèmic del sistema de seguretat que en aquest cas afecta directament al prestigi de la policia local en general i a la prestació del servei”.

El sindicat apunta que reclama un organisme com el que ja funciona al País Basc.Entre les regulacions conjuntes concretes que consideren que permetrien guanyar en eficiència i economies d’escala, apunten que caldria determinar les dimensions mínimes de plantilles, la conversió dels vigilants de policia local, un sistema de selecció conjunta i un organisme únic de negociació col·lectiva. També demanen la creació d’una institució dotada econòmicament per a la recerca i un sistema d’avaluació del servei d’acord amb les polítiques locals de seguretat.