Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Colau espera que el Consell de Ministres aprovi aquest dimarts una mesura per “protegir” els llogaters

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reiterat aquest dilluns la importància d’una mesura que protegeixi els llogaters amb dificultats per pagar la mensualitat en un context d’estat d’alarma. “Hem […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reiterat aquest dilluns la importància d’una mesura que protegeixi els llogaters amb dificultats per pagar la mensualitat en un context d’estat d’alarma. “Hem demanat la mesura en públic i en privat”, ha dit l’alcaldessa, que ha assenyalat que el consistori estarà “molt pendent” de la mesura que es pugui aprovar aquest dimarts per part del govern espanyol. “Entenem que hi ha una negociació en curs i és essencial que ningú perdi casa seva”, ha dit esperant que del Consell de Ministres en surti una mesura per “protegir” els més “vulnerables”, és a dir, els llogaters.

Colau ha admès que hi ha “diferents sensibilitats i opinions” dins del govern de coalició entre el PSOE i Unides Podem sobre com cal fer-ho, amb posicions que van des de plantejar crèdits al 0% d’interès fins a proposar que siguin els grans propietaris els que assumeixin el cost dels lloguers, com pensa ella.Els grans propietats, ha assegurat, tenen “enormes beneficis” i poden assumir, per tant, una carència o un impagament de dos o tres mesos. “És fonamental que no recaigui sobre els llogaters haver de demanar ajudes”, ha insistit, destacant que els fons voltor i els grans propietaris “han de fer un exercici de corresponsabilitat”. Segons Colau, cas a banda és el dels petits propietaris, que potser depenen del pis o el local que tenen llogat com a font d’ingressos principal. En aquest cas, ha apuntat, han de poder tenir una ajuda de l’Estat. “Ha de ser una cosa immediata, espero que pugui haver-hi un acord perquè la mesura es pugui aprovar demà”, ha dit, evitant criticar obertament si, en cas que s’aprovi, arribarà tard tenint en compte que aquest dimarts ja és l’últim dia del mes. “La situació és molt complexa i sobrevinguda, totes les administracions hem hagut d’afrontar decisions en molt poc temps”, ha afegit. Mentre no arriba cap mesura des de Madrid, però, l’alcaldessa ha volgut remarcar que l’Ajuntament no es queda de braços creuats. Per això, ha argumentat, ha enviat una carta amb UGT, CCOO i Barcelona Comerç a les entitats de propietaris immobiliaris perquè suspenguin o adaptin les rendes a la crisi de la covid-19. “Es produiran impagaments que no seran per mala fe sinó per una causa sobrevinguda que ningú desitjava, per això és totalment inacceptable que algú pugui perdre casa seva o el seu comerç pel pagament del lloguer”, ha afirmat. Vaga de llogatersSobre la vaga de llogaters convocada a partir de l’1 d’abril, l’alcaldessa ha expressat que “entén” que hi hagi mobilitzacions dels que més pateixen. “Entenc la preocupació social”, ha conclòs.