Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Colau creu que passat el pic caldrà plantejar mesures perquè els infants puguin sortir de casa

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha posat sobre la taula plantejar mesures perquè els infants puguin sortir de casa un cop passi el pic de la covid-19. Colau ha […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha posat sobre la taula plantejar mesures perquè els infants puguin sortir de casa un cop passi el pic de la covid-19. Colau ha demanat “paciència” a les famílies i ha agraït “l’esforç” que estan fent els nens i nenes. “Ara bé, un cop hagi passat el moment de màxim contagi, entre les primeres coses que ens hem de plantejar és que en algun moment puguin sortir de casa”, ha assegurat. També ha anunciat que l’Ajuntament posa en marxa ‘Estimat Diari’, una iniciativa perquè els petits comparteixin les seves emocions durant el confinament.

Encara sobre la idea que puguin sortir de les seves llars, Colau ha matisat que el que proposa és que “s’obri formalment la reflexió”. “Sabem com de poc saludable és pels nens i nenes no poder sortit al carrer”, ha admès. Amb tot, ha assenyalat que ara és moment de “màxima emergència sanitària” i que en tot cas caldrà fer-ho quan toqui “amb prudència i calma”. “Caldrà una transició”, ha avançat estenent la mà a les altres administracions per començar a dissenyar estratègies.Estimat DiariPer altra banda, Colau ha remarcat que “no s’ha escoltat prou” la veu dels petits i per això ha anunciat la creació del projecte ‘Estimat diari: Barcelona des de casa amb ulls d’infant’, un web perquè expressin i comparteixin les seves emocions i experiències durant el confinament.De fet, el projecte ja està en marxa des d’aquest dilluns i interpel·la els nens i nenes per construir col·lectivament un diari de la ciutat a partir de les seves creacions (dibuixos, pintures, relats, contes, poemes, imatges…). El projecte es vehicula a través del web estimatdiari.barcelona, un espai d’expressió que permet dibuixar i escriure online i també pujar imatges de les creacions amb l’objectiu de recollir els punts de vista dels infants durant la crisi provocada per la covid-19.Com a espai d’expressió, el projecte incorpora un acompanyament i inclourà diferents preguntes que poden servir com a guia per a les seves reflexions sobre el que viuen, com estan i què aprenen de tot plegat. Per reflexionar i aprofundir en l’experiència, es proposaran diferents temes com a guia o suggeriment per a l’expressió dels infants al voltant d’aspectes del dia a dia, els amics, el veïnat, els avis, la mort i la malaltia, el carrer i el barri, o el futur.Un cop finalitzat el diari col·lectiu del període de confinament, les creacions seran tractades i degudament catalogades per l’Arxiu Municipal de la Ciutat. En funció del material es plantejaran diversos formats per mostrar els testimonis, tant en l’espai públic com en actes i programacions culturals de la ciutat.A Barcelona hi viuen 245.000 infants o adolescents i 380.000 persones adultes hi conviuen habitualment a casa. Això suposa que 4 de cada 10 veïns i veïnes de la ciutat viuen el confinament al costat o amb ulls d’infants.