Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Colau admet que la mesura dels lloguers aprovada per l’Estat “no és la idònia” però destaca que és un “avenç positiu”

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha admès aquest dimarts que la mesura adoptada pel Consell de Ministres respecte els lloguers i possibles impagaments per la crisi actual “no és […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha admès aquest dimarts que la mesura adoptada pel Consell de Ministres respecte els lloguers i possibles impagaments per la crisi actual “no és la idònia en algun sentit”. Tanmateix, Colau ha destacat que és un “avenç molt important” i que era “urgent” que es prengués una decisió. “Sabem que hi havia un debat i que finalment s’ha arribat a un acord que potser no és satisfactori per tothom, però és un avenç positiu”, ha dit. De fet, ha remarcat que Barcelona era de les ciutats més afectades perquè gairebé el 40% de la població accedeix a l’habitatge en règim de lloguer, “com a mínim mig milió de persones”. Per això, ha reiterat, l’ajuntament estava “molt pendent” que s’aprovessin mesures.

En particular, Colau ha valorat com a “molt positiu” el fet que se suspenguin durant sis mesos els desnonaments així com també que es distingeixi entre grans propietaris i petits propietaris. “Aquesta distinció s’ha fet i als grans tenidors se’ls demana aquesta rebaixa del 50% en els lloguers, alguns potser l’haurien volgut més alt, però és una rebaixa que celebrem”, ha dit. Sobre els petits propietaris i els crèdits a interès 0 per a llogaters en situació de vulnerabilitat, Colau s’ha sumat a les paraules de Pablo Iglesias i ha assegurat que el missatge “fonamental” és que si algú no pot fer front als crèdits hi haurà condonacions. En conjunt, Colau ha fet una lectura molt positiva del conjunt de mesures aprovades aquest dimarts per donar una resposta “a la majoria social” i a famílies “molt angoixades” pendents que s’aprovessin ajudes.