Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Ciutadans torna a impulsar un acte per la Diada per desmuntar el “mite nacionalista”

ACN Barcelona.-Ciutadans (Cs) celebrarà la Diada de l’Onze de Setembre amb un acte propi a la Vila Olímpica de Barcelona. En un comunicat, la formació ha indicat que impulsaran l’acció […]

Avatar
Agències 07/09/2021

ACN Barcelona.-Ciutadans (Cs) celebrarà la Diada de l’Onze de Setembre amb un acte propi a la Vila Olímpica de Barcelona. En un comunicat, la formació ha indicat que impulsaran l’acció sota el títol ’11S: desmuntant el mite nacionalista’. Els liberals volen denunciar el “segrest de la festivitat autonòmica per part del nacionalisme” a qui atribueixen haver convertit la Diada “en una jornada d’exclusió, odi i atac a Espanya”. Se celebrarà a les 11:30h i comptarà amb la presència del president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, la líder a l’Ajuntament de Barcelona Luz Guilarte, l’historiador Jordi Canal i altres diputats i càrrecs de Cs.

En roda de premsa telemàtica, el president del grup parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha explicat que la formació no ha assistit mai als actes institucionals de la Diada perquè s’hi fa una “distorsió” de la història de Catalunya i hi ha un “fort contingut nacionalista”. Sobre l’acte que impulsarà Cs, Carrizosa ha explicat que serà una denúncia de les “mentides” que explica el nacionalisme per “edificar el seu règim”. Ha indicat que hi haurà una fila zero amb diverses entitats i personalitats convidades. 4 anys després del 6 i 7 de setembreCarrizosa ha recordat que aquest dimarts fa 4 anys dels 6 i 7 de setembre amb l’aprovació de les ‘lleis de desconnexió’ al Parlament. Des de Ciutadans s’ha recordat que els independentistes van oferir un “teatre” i ha criticat que “trepitgessin” els drets de les minories parlamentàries. També ha lamentat que les persones que van impulsar les lleis “antidemocràtiques” segueixin influint en la política i estiguin “indultades”. “Pretenen els mateixos objectius que llavors. No és un record del passat, sinó que és d’absoluta actualitat”, ha lamentat. TSJC i les PAUDesprés que el TSJC hagi ordenat de nou que els enunciats de les PAU s’ofereixin en català, castellà i aranès i sense preferències, Cs ha celebrat que hagi “triomfat l’Estat de dret” i que es garanteixi que els estudiants puguin fer l’examen en la llengua que prefereixin sense ser “assenyalats”. Això sí, Carrizosa ha criticat el posicionament del PSC en creure que no ha donat suficientment suport als estudiants que reclamaven el que ara ha dictaminat el TSJC. Finalment, Cs ha explicat que tornaran a impulsar una proposició de llei per garantir la gratuïtat dels llibres de text en l’ensenyament obligatori i una altra regulació per garantir-los també a la Formació Professional (FP).