Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

CCOO lamenta “l’ús partidista” del projecte d’ampliació del Prat i insta els governs a reprendre la negociació

ACN Barcelona.-CCOO ha expressat aquest dijous la seva preocupació per “l’ús partidista” que s’està fent del projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat i ha demanat als governs català i espanyol […]

Avatar
Agències 09/09/2021

ACN Barcelona.-CCOO ha expressat aquest dijous la seva preocupació per “l’ús partidista” que s’està fent del projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat i ha demanat als governs català i espanyol que reprenguin les negociacions. En un comunicat, CCOO defensa que “hi pot haver un punt de trobada per a la modernització de l’aeroport duent a la pràctica una gran inversió sense ampliar el seu perímetre actual i garantint la interconnexió del front aeroportuari català per via fèrria”. CCOO insta la Generalitat i l’Estat a negociar “per aconseguir la inversió i el projecte adequat”, respectant la descarbonització, la cura del territori i tenint en compte la participació dels agents socials.

“Els grans reptes a abordar necessiten un consens responsable entre administracions, partits polítics i agents socials, a llarg termini, entre ells el de la dimensió de les infraestructures i els seus impactes socials i al territori”, assegura el sindicat. Segons CCOO, “sense un acord i planificació a llarg termini de com fer la transició productiva i energètica però també social vers la sostenibilitat” debats com els del sector aeroportuari “s’abordaran en les pitjors condicions possibles, amb resultats molt negatius”.