Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

CCOO i UGT creuen que les mesures aprovades pel govern central són “un alleujament” pels col·lectius més vulnerables

ACN Barcelona.-Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT) valoren positivament les mesures aprovades aquest dimarts pel Consell de Ministres perquè suposen “un alleujament” per col·lectius com les […]

Avatar
Agències 31/03/2020

ACN Barcelona.-Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT) valoren positivament les mesures aprovades aquest dimarts pel Consell de Ministres perquè suposen “un alleujament” per col·lectius com les persones desocupades, les treballadores de la llar, les famílies que no poden fer front al pagament del lloguer o les víctimes de la violència de gènere, tots ells considerats “vulnerables”. A banda, els sindicats consideren que el nou decret llei “també contribuirà a alleugerir la situació de les pimes i els autònoms” durant la crisi del coronavirus. Tant CCOO com la UGT creuen que les mesures aprovades responen a les demandes presentades i demanen que “se segueixi avançant” en l’adopció de mesures per “no deixar ningú enrere”.

En primer lloc, els sindicats creuen que l’ajuda extraordinària a les treballadores de la llar –un 70% sobre la seva base de cotització- “va en la bona direcció”. Malgrat tot, ambdues organitzacions veuen la mesura “insuficient” perquè el sector pateix “deficiències estructurals”.CCOO i la UGT també valoren positivament que el govern central destini una prestació extraordinària del 80% sobre l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM) –l’ajuda és de 440 euros- a totes aquelles persones desocupades i que tenien un contracte temporal d’almenys dos mesos de duració i que va finalitzar després que es decretés l’estat d’alarma. Malgrat tot, els sindicats destaquen que encara hi ha certs col·lectius que han finalitzat contractes temporals i que han esgotat prestacions que no poden accedir a aquestes ajudes.Pel que fa a l’habitatge, CCOO i la UGT celebren que s’hagin aprovat mesures per evitar desnonaments durant almenys sis mesos i per garantir el dret al lloguer d’aquells col·lectius més vulnerables. “És imprescindible que la crisi no la paguin els de sempre i que cap ciutadà es quedi a mig camí”, recorden les dues organitzacions.Finalment, l’ajornament dels pagaments a la Seguretat Social per part de pimes i autònoms per un període de sis mesos pot suposar “un respir econòmic” per les empreses, segons els sindicats. En aquest sentit, les dues agrupacions creuen que l’activitat econòmica un cop superada la crisi sanitària tornarà a repuntar, i demanen que els llocs de treball “s’han de respectar”.