Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Campuzano assegura que la Generalitat dona suport a la projeció de noves residències en municipis “mani qui hi mani”

ACN Terrassa – El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, assegura que la Generalitat dona suport a la creació de noves residències per a gent gran a qualsevol municipi del […]

Agències 15/03/2023

ACN Terrassa – El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, assegura que la Generalitat dona suport a la creació de noves residències per a gent gran a qualsevol municipi del país “mani qui hi mani”. Ho diu després que s’hagi apuntat que en un acte amb el candidat d’ERC a Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián, hauria vinculat la projecció de l’equipament als resultats al municipi. “Se m’escapa d’on pot venir la polèmica, perquè el que vaig dir a Santa Coloma és el que dic a tots els municipis que visito”, assegura, tot detallant que si un govern local planteja crear una residència, la Generalitat ha de treballar per establir els convenis o concerts per proveir-les de places, i que “no hi pot haver cap partidisme”.

En una visita a un complex de pisos per a persones amb discapacitat a Terrassa, Campuzano ha destacat que quan un ajuntament té la iniciativa de fer una residència per a gent gran la Generalitat està “encantada”, i que ha de fer el paper de proveïdora de les places via conveni o concert. “Amb el candidat – Rufián – em vaig expressar dient que em semblava bé la seva proposta, i que com fem en tots els ajuntaments, si la Generalitat té possibilitat de fer-ho, i en els propers anys tindrem la possibilitat de fer-ho, concerta o convenia les places”, ha dit.

En aquest sentit, assegura que el que va dir a Santa Coloma és el que diu a tots els municipis que visita, i que en els acords d’aquest tipus “no hi pot haver partidisme”. És per això que no entén d’on sorgeix la polèmica, i ho atribueix a la voluntat de l’oposició “de fer soroll”.

“Si hi ha una residència a Santa Coloma de Gramenet promoguda per l’Ajuntament, mani qui hi mani, serà benvinguda per la Generalitat, amb ganes d’ajudar, com ajudem tots els municipis del país”, ha afegit, tot sempre els límits que estableixen els pressupostos.