Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Cambray diu que seran els centres els que decidiran com s’organitzen en les aules amb dos docents pel 25% de castellà

ACN Barcelona.-El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha insistit que seran els centres afectats els que decidiran com s’organitzen en les aules on hi ha sentències que obliguen a impartir un […]

Agències 17/12/2021

ACN Barcelona.-El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha insistit que seran els centres afectats els que decidiran com s’organitzen en les aules on hi ha sentències que obliguen a impartir un 25% en castellà. El Govern va anunciar aquest dijous aquests nous recursos, dos docents per aula, en aquelles afectades per aquestes decisions judicials. En ser preguntat si això volia dir que un d’ells parlaria en castellà, Cambray s’ha limitat a dir que són els centres els que s’organitzaran i els que donaran compliment a les sentències. El conseller ha defensat però que aquest model de “codocència” és el futur. L’objectiu és, segons Cambray, “minimitzar” l’efecte de les sentències i donar resposta a l’atac “inadmissible” dels tribunals.

El conseller ha afirmat que no existeixen “receptes màgiques”. També ha demanat tenir en compte que no es pot donar la mateixa solució en una classe d’infantil que en una de secundària. Per això, ha insistit que Educació posarà a partir del gener a disposició dels centres afectats els recursos addicionals, en forma de més docents, i seran aquests els que s’organitzarà “a nivell pedagògic i metodològic” per “donar resposta” a les diferents situacions.