Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Brussel·les reclama “consens” a les capitals per afrontar les conseqüències econòmiques del covid-19

ACN Brussel·les.-Brussel·les reclama “consens” als governs europeus per afrontar les conseqüències econòmiques del covid-19. La Comissió Europea ha instat aquest dilluns a les capitals a trobar una resposta a la […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Brussel·les.-Brussel·les reclama “consens” als governs europeus per afrontar les conseqüències econòmiques del covid-19. La Comissió Europea ha instat aquest dilluns a les capitals a trobar una resposta a la pandèmia que no generi “divisions” en funció de la “capacitat” econòmica dels estats per fer front a aquesta crisi. Un portaveu de la CE ha afirmat que “totes les opcions estan sobre la taula”, però ha defensat que cal una solució “ràpida, efectiva i basada en el consens”.

“Sense consens no podrem sortir d’això de manera solidària”, ha remarcat la CE.Per això, des de Brussel·les aposten per donar temps a les capitals per discutir com afrontar els impactes econòmics del coronavirus conjuntament.Els governs europeus s’han donat 15 dies amb la proposta dels ‘coronabons’ al centre de la disputa. França, Itàlia, Espanya, Portugal, entre d’altres, reclamen emetre deute de manera conjunta a l’Eurozona i facilitar el finançament de les mesures de xoc contra la crisi del coronavirus. Alemanya, Holanda i els escandinaus s’hi oposen.Confusió pels coronabonsEn aquest context, unes declaracions de la presidenta de la CE, Úrsula Von der Leyen, a la premsa alemanya aquest cap de setmana assegurant que no estava treballant en la idea dels ‘coronabons’ han generat polèmica.La presidenta de la CE va haver de matisar al cap d’unes hores aquests comentaris insistint que no s’exclou cap opció ara mateix.