Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Bolaños retreu a Junts que “no doni una oportunitat al diàleg”: “És estrany criticar la taula abans que es reuneixi”

ACN Madrid .-El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha retret aquest dijous “una part del govern català”, en referència a Junts “no doni una oportunitat al diàleg”. En resposta […]

Agències 09/09/2021

ACN Madrid .-El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha retret aquest dijous “una part del govern català”, en referència a Junts “no doni una oportunitat al diàleg”. En resposta a la intervenció del diputat de Junts Josep Pagès, Bolaños, ha afirmat que la taula “que es reunirà els pròxims dies” ha de tenir “un clima com a mínim de seure a dialogar, veure el que ens diferencia i si hi ha alguna possibilitat que tinguem acostaments”. “Però criticar una taula que no s’ha reunit i directament posar-la en qüestió quan encara no hi ha hagut cap avenç realment és estrany”.

“Nosaltres creiem que la solució passa pel diàleg, el retrobament i la concòrdia, i no hi ha solució en altres maneres d’actuar, com demostra la història recent”. Per això, ha insistit que el seu govern aposta pel diàleg “dins de la Constitució i les lleis”.En aquest sentit ha afirmat que no té “cap dubte” que “ha millorat el clima polític i social a Catalunya” fet “molt positiu per als catalans i per als espanyols”.Defensa de la monarquiaBolaños també ha respost una intervenció de la diputada d’ERC Carolina Telechea sobre el rei. Ha demanat “respecte per la presumpció d’innocència” de Joan Carles de Borbó.El ministre de la Presidència també ha afirmat que el govern espanyol “té un compromís clar amb la monarquia constitucional i la Constitució”. “Som un partit seriós, vam arribar a un pacte constitucional i el complim” perquè creiem “que la monarquia parlamentària ha garantit la democràcia durant tots aquests anys”.En aquest sentit ha volgut separar la investigació sobre el rei emèrit de la figura de Felip VI, i ha valorat els esforços de “transparència” que la Casa Reial ha dut a terme –ha dit- en els últims anys.