Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Barcelona posa en circulació 100.000 nous Bonus Consum a partir del 14 de desembre

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que posarà en circulació 100.000 nous Bonus Consum a partir d’aquest dimarts, 14 de desembre. Els vals es podran utilitzar fins al dia 31 […]

Agències 13/12/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que posarà en circulació 100.000 nous Bonus Consum a partir d’aquest dimarts, 14 de desembre. Els vals es podran utilitzar fins al dia 31 d’aquest mes. La nova remesa d’ajuts ve donada per “l’èxit” que ha tingut la iniciativa entre la ciutadania i el teixit comercial de la capital catalana. El consistori indica que el projecte busca incentivar el consum local de productes, serveis i restauració durant aquest any, en el marc de les mesures impulsades per l’Ajuntament per a la recuperació comercial de la ciutat, un dels sectors més afectats per la pandèmia. Segons els càlculs del consistori, 10 euros d’inversió municipal generen, com a mínim, 10 euros més de despesa ciutadana.

L’equip de govern de la capital catalana ha destinat 4.040.000 euros per crear 380.000 Bonus Consum. La xifra suposa una injecció directa de 3.800.000 euros en consum ciutadà en el teixit comercial de la ciutat per impulsar la reactivació de l’economia.Més de 1.700 establiments arreu de la ciutat s’han sumat a la iniciativa, especialment als districtes de l’Eixample, Sant Martí i Sants-Montjuïc.Els bonus es descarreguen a través de BCNMarket. Tenen un valor de 20 euros, dels quals la persona beneficiària en paga 10 i els 10 restants els aporta l’Ajuntament. Amb una identificació personal es poden fer servir a qualsevol establiment adherit a la iniciativa.Només es pot fer servir un val per compra i el termini de bescanvi és de 15 dies, passats els quals, caduca. Les persones consumidores poden ser titulars de tres bonus a la vegada.La iniciativa la impulsa l’Ajuntament al costat de Barnacom (entitat que agrupa els eixos comercials de la ciutat aglutinats en Barcelona Comerç i Barcelona Oberta), Comertia, Pimec, Foment del Treball, el Gremi de Restauració, l’Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya i el Gremi d’Hotels de Barcelona. El projecte forma part de l’acord pressupostari amb ERC.